Hoera we hebben een vijver en een bergje. De aannemer die met een graafmachine de tuingrond kwam aanbrengen heeft op verzoek op een van de nattere plekken een vijver gegraven en een kleine wadi ( een droge sloot, bedoeld om overmatig regenwater in weg te laten zakken of naar de vijver te leiden). Nu ben ik benieuwd of er ook water in de vijver blijft staan, of dat het er gewoon langzaam weg gaat zakken en het dus geen vijver maar ook een wadi gaat ziin. Dat is ook prima, kan ingezaaid worden en dan hebben we een zit- en speelkuil ! Kleine kinderen spelen graag op hellinkjes en in kuilen. Op enkele terreinen van Creatief Beheer is een zogenoemde Erasmustuin in ontwikkeling, bedoeld om moeders met baby’s en peuters in stadswijken naar buiten te lokken om groen en buiten zijn te ervaren met alle zintuigen. Een hellend grasveldje is er een belangrijk onderdeel van. Dit concept is ontstaan in samenwerking met een gynaecoloog uit het Erasmus MC.
En… grotere mensen liggen ook best graag op een helling te relaxen, toch. Dus een aanwinst is het in ieder geval, en we hoefden niet zelf te graven. Kadootje.

De tuin heeft nu ook een eigen webpagina: www.facebook.com/Willemstuin.
Als u die liked, dan krijgt u de berichten en ook oproepen die we gaan doen voor activiteiten zodra ze geplaatst zijn. Op deze site dan informatie over de globale voortgang.